Kadın Girişimciler Kurulu Göreve Hızlı Başladı

Kadın girişimcilere destek sağlamak üzere kurulan Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi yeni döneme hızlı başladı.

Kadın Girişimciler Kurulu Göreve Hızlı Başladı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Aralık 2012’de yapılan seçimlerde Bursa’daki 303 kadın girişimciyi temsilen göreve gelen İcra Komitesi Emine Örnek başkanlığında 2013 çalışma programını belirledi. Yeni dönem hedeflerini ve çalışmalarını anlatmak üzere Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret eden Bursa KGK İcra Komitesi Başkanı Emine Örnek, “81 ilde örgütlenen Kadın Girişimciler Kurulları, artan üye sayısı ve kadın girişimcilerin heyecanlı yaklaşımlarıyla yeni dönemde daha verimli işlere imza atacaktır. Sanayi başkenti Bursa, üretimde ve ihracatta gösterdiği performansı kadın girişimci sayısında da gösterecek. Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, Bursa ekonomisine hız kazandıracağı gibi kadınların iş hayatına atılımına da katkı koyacaktır. Türkiye’de ilk defa TOBB bünyesinde 81 İldeki işkadınlarının temsil edileceği Kadın Girişimciler Fuarı ve Girişimcilik Zirvesi’ni Bursa’da gerçekleştireceğiz” dedi.

Bursa KGK’nın yeni dönem projelerini dinleyen Vali Harput da, “Bugüne kadar sanayiiyle ön plana çıkan şehrimize yepyeni bir vizyon kazandırmak için bir yandan turizm pastasından aldığımız payı büyültürken, diğer yandan da kadın girişimcilerimizin iş yapma heyecanlarıyla bizlere farklı pencereler açmaları; Bursa’nın ne kadar şanslı bir kent il olduğunu da gösteriyor. Belli ki, kadınlarımız, kendilerine has zeka, zarafet ve bakış açılarıyla zenginliğimize zenginlik katacak. Bursa KGK’nın tüm çalışmalarına ile Zirve ve Fuarla ilgili etkinliğinizde de evs ahipliğinize destek olacağız” diye konuştu.

Bursa KGK İcra Komitesi, Küçük ve Ortak Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Merkez Müdürü Ahmet Akdağ’ı da ziyaret etti.

Girişimci adayı kadınların en büyük eksiği olan eğitim ve finansman sorununun çözümünün masaya yatırıldığı ziyarette Bursa KGK ve KOSGEB iş birliğiyle girişimcilik kursu açılması konusunda mutabakata varıldı. Bu kapsamda verilecek eğitimler ile ilgili KOSGEB ile protokol yapılması için bilgi alışverişinde bulunuldu. Görüşmede KOSGEB) Bursa Merkez Müdürü Ahmet Akdağ işlerini yeni kuran işletmeler arasında kadın girişimcilerin oranının oldukça yüksek olduğunun altını çizdi .
Kaynak: İHA