Berişa, Marmara Grubu Vakfı Heyetini Kabul Etti

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Süver'in başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Arnavutluk Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Sali Berişa'nın, Marmara Grubu Vakfı Baskanı Dr. Akkan Suver başkanlığındaki heyeti kabul ettiği ve görüşmede hükümetin siyasi ve ekonomik alanlarda yaptığı çalışmalar hakkında heyete bilgi verdiği ifade edildi.

Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Süver'e, Arnavutluk'a gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Berişa, dost Türk halkı ile Arnavutluk'un ilişkilerinin her zaman önemli ve yakın olmasının güvence verici bir unsur olduğunu kaydetti.

Berişa, iki ülke arasındaki siyasi iş birliğinin, ekonomik ilişkilerin pekiştirilmesinin, Arnavutluk'ta Türk yatırımlarının artırılmasının önemini vurguladı.

Akkan Süver'in de hem siyasi hem de ekonomik alanlarda Turkiye ile Arnavutluk arasında ilişkilerin daha da pekiştirilmesini istediklerini söyledi.

Türk toplumunun Arnavutluk'a duyduğu ilgiden bahseden Süver, iş birliğinin farklı alanlarda genişletilmesinin her iki taraf için de önemli olduğunu söyledi.

Süver, Arnavutluk Başbakanı Berişa'yı Nisan 2013 döneminde Turkiye'de gerçekleşecek Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılması için de davet etti.

Süver ve beraberindeki heyetin ziyaretinde Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hasan Aşan da hazır bulundu.

Muhabir: Tiran - Zlatan Kapiç

Yayıncı: Ömer Çetres
Kaynak: AA