Medeniyetler Korosu'ndan 'Çözüm Sürecine' Kürtçe Şarkılı Destek

Amerikan Kongresi olmak üzere birçok organizasyonda konser veren Antakya Medeniyetler Korosu’nun ‘çözüm süreci’ne desteği sürüyor.

Dünyanın önemli organizasyonlarında sahne alan koro, seslendirdiği Kürtçe parçalarla hükümetin başlattığı çözüm sürecine destek veriyor. Antakya Medeniyetler Korosu’nda üç semavi dinin temsilcileri olan 120 kişi bulunuyor. Şanlıurfa ve Amerikan Kongresi’nde verdiği konserde Kürtçe parçalar seslendiren koro, ‘çözüm sürecine’ destek olmak amacıyla Kürtçe eserleri tüm konserlerindeki repertuarlarına aldı.Antakya Medeniyetler Korosu Dernek Başkanı Yılmaz Özfırat, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, koronun kurulduğu günden bu yana Hatay’daki kardeşlik ortamını dünyaya gösterdiğini söyledi.

İnsanların ‘et ve tırnak misali’ birbirinden ayrılmaması gerektiğini dile getirdiklerini söyleyen Özfırat, “Biz yıllardır bunu söylüyoruz. Barış içinde hoşgörüyle yaşamamız gerekliliğini vurguluyoruz. Bu güne kadar yüzlerce konser verdik. Türkçe, Kürtçe, İbranice, Arapça her dilden, her dinden ilahiler ve şarkılar seslendiriyoruz. Tek dileğimiz dünyada huzur ve barış ortamının sağlanması. Bunda bir damla tuzumuz olsa bize yeter.” diye konuştu.

Özfırat ayrıca barış sürecine destek vermek amacıyla daha önce farklı konserlerde seslendirdikleri bazı Kürtçe parçaları mart ve nisan ayında gerçekleşecek; İçel, Ankara, Aya İrini, Zonguldak ve Ürgüp’teki konserlerin repertuarlarına aldıklarını sözlerine ekledi.