Gediz'de Ev Yemekleri Hazırlama Kursu Açıldı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Ev Yemekleri Hazırlama kursu düzenlendi.

Gediz'de Ev Yemekleri Hazırlama Kursu Açıldı
Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata, ilçede otellerin, kaplıca tesislerinin ve lokantaların birçok kalifiye elemana ihtiyaç duyduğu gerçeğinden yola çıkarak, Ev Yemekleri Hazırlama kursu açtıklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aş Evi binasında verilen Ev Yemekleri Hazırlama kursları ile hem istihdama yardımcı olmayı hem de ev hanımlarına meslek sahibi olma imkanı sağlamayı amaçladıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata, ilçede büyük ilgi gören kurslara, özellikle bayanların yoğun şekilde rağbet gösterdiklerini ifade etti.

Çoğunluğu bayanlar olmak üzere 23 kursiyerin katıldığı kursun Nisan ayına kadar devam edeceğini ve toplam 192 saat eğitim verileceğini bildiren Müdür Canata, "İlçemizin turizmine katkı sağlayacak nitelikte olan bu kursu başarılı şekilde tamamlayanlar sertifika alacaklar. Bölgedeki lokanta ve tesisler aşçı ve çıraklarını bizim yetiştirdiğimiz kursiyerlerden temin edebilecekler" dedi.

Kurs öğretmenleri Kız Teknik ve Meslek Lisesi Gıda Teknolojisi Öğretmenleri İsmail Ümit Şahin ile İsmail Hakkı Güleç de, kursta öncelikle hijyen ve kişisel temizlik konularında eğitim verildiğini söylediler.

Kursu başarı ile tamamlayanların otel, anaokulu, pansiyonlu okul gibi yerlerde çalışabileceğini anlatan Gıda Teknolojisi Öğretmeni İsmail Ümit Şahin, şöyle konuştu: "Kursiyerlere, farklı yörelere ait yemek tarifleri de öğretiyoruz.

Artık tüm iş başvurularında sürekli belge isteniyor. Dolaysıyla bu alanda vasıflı eleman açığı görülüyor. Bu açığın giderilmesine katkı sağlamak amacıyla kurs veriyoruz. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitimle gelişmekte olan ilçemiz turizmine hizmet etme imkanı elde etmiş olacaklar. "
Kaynak: İHA