Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda ‘din Eğitimi Politikaları’ Konuşulacak

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Ankara Temsilciliği’nin 12. Akademik Düşünce toplantısı, “Türkiye’de Din Eğitimi Politikaları” başlığıyla 1 Mart günü yapılacak.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlik, Ankara Mövenpick Otel'de gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Recep Kaymakcan saat 18.00’de başlayacak toplantıda; 'Osmanlı’dan Devir Alınan Din Eğitimi Mirası, Cumhuriyet Dönemi Örgün Din Eğitimi Politikalarını Dünya ile Eşgüdümlü Değerlendirme, Din Eğitiminde Nasıl Bir İslam Öğretiyoruz? Din Eğitimi ve Çoğulculuk, 11 Eylül Sonrası Dünyada Din Eğitimi Alanındaki Gelişmeler ve 4+4+4 Eğitim Yasası ve Din Eğitimi' gibi alt başlıkları anlatacak.

TOPLANTILAR GELENEKSELLEŞTİ

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın akademik düşünce toplantılarında; siyaset, hukuk, ekonomi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, tarih, edebiyat ve benzeri sosyal alanlarda Türkiye'yi yakından ilgilendiren problemler ve gündemdeki konuları ulusal ve uluslararası boyutları ve akademik bir bakış açısıyla ele alınıyor. Toplantılar, akademik dünyadaki entelektüel birikimin daha etkili paylaşımı için bir platform oluşturuyor. Farklı disiplinlerden bilim insanlarını gündemdeki konular hakkında fikir üretmeye ve paylaşmaya teşvik ediyor. Etkinlikler karar alma sürecinde yardımcı olacak değerlendirme ve önerileri de içeriyor.