Bursa'da Film Afişleri Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Karagöz Sinema Atölyesi tarafından hazırlanan ve Sinema Prodüktörü Mehmet Pala’nın arşivlediği film afişlerinin yer aldığı sergi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde beğeniye sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde geçen sene kurulan ve 16 adet ‘Bursa’ konulu kısa film çeken Karagöz Sinema Atölyesi, bu yıl da eğitimlerinin yanı sıra farklı etkinliklerle kentte sinemanın nabzını tutmaya devam ediyor. Bursa’nın saygın sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla birlikte 'Bursa Film Oluyor' sloganı ile film çekimlerine başlayan Karagöz Sinema Atölyesi, Bursalı Sinema Prodüktörü Mehmet Pala’nın film afişlerini Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Nur Çakır ile ünlü oyuncular Erkan Can, Cem Davran, Bahtiyar Engin ve çok sayıda sinemasever katıldı.

1960 yılından bugüne kadar çevrilen pek çok Türk filminin afişini bir arada gören sanatseverler, sergiyle Türk sineması tarihinde keyifli bir yolculuğa çıktı. Sergide ünlü sanatçı Cem Davran’a da afiş sürprizi yapıldı. 1979 yılında çevirdiği ‘Kenan ile Yusuf’ adlı sinema filminin afişini gören Davran, hem çok şaşırdı hem de sürpriz sebebiyle çok duygulandı. Filmin afişinin önünde hatıra fotoğrafı çektiren Davran, projeye emek verenleri tebrik etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Nur Çakır, afiş sergisine arşivini açan Sinema Prodüktörü Mehmet Pala’ya çiçek vererek teşekkür etti. Sergi, 2 hafta boyunca sanatseverlerin izlenimine açık kalacak .