Uyuşturucu Bağımlısı Gençler, Para Vermeyen Arkadaşlarını Öldürdü

Adana'da bir kişi, istedikleri parayı vermeyen uyuşturucu bağımlısı oldukları ileri sürülen 3 arkadaşı tarafından öldürüldü.

Cinayet, olaya karışanlardan K.Ç.'nin (26) pişmanlık duyması üzerine ortaya çıktı. Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi'nde kebapçılık yapan Erdal Gürbüz, akşam saatlerinde arkadaşları Mehmet İ. (31) İbrahim A. (31) ve K.Ç. ile gezmeye çıktı. Bir saat sonra arkadaşları mahalleye geri geldi, ancak Erdal Gürbüz dönmedi. Gürbüz'ün yakınları, eve gelmemesi üzerine arkadaşı K.Ç.'yi telefonla aradı. K.Ç., kendisinin polis merkezinde olduğunu söyleyip "Erdal'ı Mehmet ile İbrahim sırtından vurdu." diyerek telefonu kapattı. Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi ekipleri, K.Ç.'nin "Erdal Gürbüz'ü öldürüp, kanala attık" ihbarı üzerine, Gürbüz'ün cesedini buldu. Sırtından tek kurşunla vurulduğu belirlenen 5 çocuk babası Erdal Gürbüz'ün cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayeti ihbar eden K.Ç. ile İbrahim A., polis ekiplerince gözaltına alındı. Mehmet İ.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Cinayetin borç para yüzünden işlendiğini belirten K.Ç., tabancayı Mehmet İ.'nin ateşlediğini ileri sürdü. K.Ç.'nin polise, "Ben otomobili kullanıyordum. Regülatör köprünün yanına geldik, Mehmet para istedi. Erdal da parası olmadığını söyledi.

Biraz sıkıştırınca, 'beni öldürecekler' diye bağırarak arabadan atladı. Seyhan Nehri'ne doğru koşmaya başladı.

Bu sırada Mehmet tabancasını çekip ateş etti. Erdal yere düştü. Alıp otomobile taşıdık, giderken silahı Seyhan Nehri'ne, cesedi de atık su kanalına attık." dediği öğrenildi. K.Ç.'nin ifadesi üzerine Emniyet Sualtı ekipleri Seyhan Nehri'nde silah araması yaptı, ancak akıntı sebebiyle tabanca bulunamadı .