Yozgat Belediye Zabıta Ekipleri Ekmek Fırınlarını Denetledi

Yozgat Belediyesi Zabıta Ekipleri, şehir merkezinde bulunan ekmek fırınlarını hijyen ve emek gramajı konusunda denetledi.

Yozgat Belediye Zabıta Ekipleri Ekmek Fırınlarını Denetledi
Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ekmek fırınlarında ekmeklerin gramajının eksik olup olmadığını kontrol etti. Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, zabıta müdürlüğü olarak ekmek fırınlarında rutin denetim yaptıklarını belirterek, “Ekmek fırınlarını hijyen ve ekmek gramajı yönünden denetledik. Daha önce yaptığımız denetimlerde gördüğümüz eksiklikleri esnaf teftiş defterine not alıyoruz. İkinci denetimde bakıyoruz bir önceki denetimde gidermesi gereken eksikliği gidermediyse bu sefer cezai işlemi uyguluyoruz. Biz hiçbir zaman cezadan taraf değiliz ama ceza yazılmadığı zaman da işlerin ciddiye almadığını görüyoruz” dedi.

Yaptıkları denetimlerde kurallara uyan işini tam olarak yapan fırınların çok olduğunu ifade eden Zabıta Müdürü Baran, “Konu sağlık ve temizlik olunca bunun tavizi olmaz. En ufak eksikliği gördüğümüzde esnafımızı uyarıyoruz ceza gerektiriyorsa ceza işlemi uyguluyoruz. Biz esnafımız işlerini yaparken işlerini bilerek yapsınlar, işlerini yaparken içlerine sindirsinler temizliğine dikkat etsin istiyoruz. Vatandaşımız fırınlardan ekmek alırken gönül rahatlığıyla almasını istiyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Zabıta Müdürü Baran, “Vatandaşlarımız gördükleri eksiklikleri 153 Zabıta’ya bildirmelerini istiyoruz. Vatandaşımızın da duyarlı olsunlar, görülen eksiklikleri bize bildirsinler, biz gereğini yapıyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA