''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' Bilgi ve Proje Yarışmasında Dereceye Giren İlçeler Belli Oldu

İçel ve ilçelerinden 13 yarışmacının katıldığı ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' bilgi ve proje yarışmasında, 1'inciliği Tarsus, 2'nciliği Silifke, 3'üncülüğü ise Bozyazı ilçesi aldı.

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Derneği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmada, bu tür sosyal aktivitelerin amacının, kadınların her alandaki iddialarını korumak olduğunu söyledi.

Yarışmacıların kadınlara şans ve fırsat eşitliği sağlandığında neler yapabileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Güzeloğlu, ''Kadınlarımıza, yaşamın her alanda fırsatlar vererek, onların, hayatımızı ne kadar zenginleştirdikleri daha iyi anlıyoruz'' diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala ise, İçel'de kadının tarımsal üretimdeki payının azımsanamayacak derecede fazla olduğunu vurguladı.

Kadınları kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış bireyler olarak yetişme amacında olduklarını söyleyen Çiftepala, ''Amacımız, kadınlarımızın, girişimci olmalarının yanı sıra sosyo ekonomik düzeyleri yüksek bireyler olarak hayatın her alanın da aktif olmalarıdır. Bakanlığımızın 2004'te başlattığı ''Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje yarışmasını'' en iyi şekilde yaparak 10.sunu düzenlemekteyiz. Bu tür aktivitelerle amacımız kadınların hayatın her alanında daha etkin olmalarıdır'' dedi.

Çok sayıda ödülün dağıtıldığı yarışmada, İçel'de, birinciliği Tarsus, ikinciliği Silifke ve Üçüncülüğü ise Bozyazı ilçelerinden gelen çiftçiler kazandı.

Yarışmanın birincisi, 17 Nisan'da Kayseri'de yapılacak olan ve 7 ilin temsilcisinin katılacağı bölge yarışmasında, İçel'i, hazırlamış olduğu projesiyle temsil edecek.

Bölge yarışmasında birinciliği elde eden yarışmacının ise, Balıkesir'deki Türkiye finaline katılacağı bildirildi.

Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA