Ünlü Yönetmenden Öğrencilere Tavsiyeler

Altın Koza Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü kazanan Mahmut Fazıl Coşkun, kendi mesleğini seçmek isteyen Bilgi Evi öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.

Ünlü Yönetmenden Öğrencilere Tavsiyeler
“Uzak İhtimal” isimli filmiyle Altın Koza Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü kazanan Mahmut Fazıl Coşkun, düzenlenen söyleşide Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evi öğrencileriyle bir araya geldi. Moderatörlüğünü oyuncu Görkem Yeltan'ın yaptığı “Çocuklar Sinemacılarla Tanışıyor” adlı etkinlik, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çocukların hayal dünyaları ve sinema arasında köprü oluşturmak amacıyla düzenlenen söyleşide, ünlü yönetmen; ileride kendi mesleğini seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Sinema dünyasında nitelikli işleriyle adından söz ettiren Mahmut Fazıl Coşkun, söyleşide öğrencilerin sinema ve yönetmenlik üzerine sordukları soruları yanıtladı.

İyi bir filmin iyi bir ekip çalışması olduğunun altını çizen Coşkun, filmlerin çekim ve kurgu aşamalarının nasıl gerçekleştiğini çocuklarla konuştu.

Filmlerin çekimleri ve kamera arkası hakkında merak ettikleri soruları ünlü yönetmene yönelten çocuklar, etkinlik boyunca eğlenceli ve keyifli vakit geçirdi.

“UZAK İHTİMAL” FİLMİNİ İMZALADI Bir filmde yönetmenin senaryoyu hayata geçirmek ve ekibi yönetmek gibi önemli görevleri olduğunu belirten Mahmut Fazıl Coşkun, kendi mesleğini seçmek isteyen öğrencilere de “Yönetmen olmak istiyorsanız, küçük yaşta da yapabileceğiniz bir şeyler var. Sadece animasyon filmler izlemekle kalmayın. Bol bol film izleyin ve kitap okuyun” diyerek, tavsiyelerde bulundu.

Söyleşi sonunda ünlü yönetmen “Uzak İhtimal” isimli filminin CD’lerini çocuklar için imzaladı .
Kaynak: İHA