'Kosgeb Kredisi İle Ortak Şirket Kurun, Sektörel Büyük Kuruluş Haline Gelin'

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşat Dereci, 250 bin lirası hibe, 750 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanları başta olmak üzere, birçok destekleme imkanları olduğunu hatırlattı.

Dereci, "Daha büyük yatırımlar için yüzde 50 destekleme projeleri var. Yeniçağa sanayisi gördüğüm kadarı ile özellikle TIR bakım-servis ve dorse imalatı konusunda büyük fabrika açmak için geniş imkanlara sahip, gelin en az 5 kişi olmak kaydı ile ortak şirket kurun ve sektörel büyük bir kuruluş haline gelin." dedi.

Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan da iş adamlarının biraraya gelerek şirketleşmeleri tavsiyesinde bulundu. Kızıltan, "Gelin bu faizsiz kredi imkanlarını kullanarak çok ortaklı dorse fabrikaları ve TIR servis noktaları kuralım." diye ifade etti.

KOSGEB’DEN FAİZSİZ KREDİ VE DESTEKLEME PROJELERİ

Bolu Yeniçağa Belediyesi öncülüğünde KOSBEB Bolu Temsilciliği ile Yeniçağa Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan ortak programda, sanayi sitesi esnafı ve ilçe esnafına, KOSGEB’in faizsiz kredi ve destekleme projeleri hakkında bilgi verildi.

İlçe esnafının birleşmesi halinde ilçeye fabrika kurulacağı belirtildi. Özellikle sanayi esnafının yoğun katılımının gözlendiği bilgilendirme toplantısına; Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, meclis üyeleri, KOSGEB Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşat Dereci, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Kemal Yıldız ve esnaflar katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, açılış konuşmasında, ilçede özellikle sanayi sitesinde dorse imalatı ve TIR'ların servis ve bakımlarını yapan birçok iş yeri olduğuna dikkat çekerek, "İsteğimiz, KOSGEB destekleri ile bu iş yerlerinin şirketleşmesini sağlamak ve büyük bir fabrika kurmak. İlçemizin başlıca geçim kaynağı nakliyecilik olduğundan dolayı bu sektörde pazarımız da çok geniş. Gelin, bu faizsiz kredi imkanlarını kullanarak çok ortaklı dorse fabrikaları ve TIR servis noktaları kuralım. Bu fırsatları iyi değerlendirelim, sanayimizi, buna bağlı olarak da ilçemizi geliştirelim. Özellikle dorse imalatı ve TIR servis noktaları konusunda hemfikir olalım ve şirketleşmeye gidelim. Yer sıkıntımız yok. Usta sıkıntımız yok. Tek eksiğimiz bir araya gelmek. Eğer bunu sağlar isek sanayimizin ve ilçemizin gelişmesi sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.

KOSGEB Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşat Dereci ise yaptığı bilgilendirme sunumunda KOSGEB’in, 250 bin lirası hibe 750 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanları başta olmak üzere birçok destekleme imkanı yanında, daha büyük yatırımlar için yüzde 50 destekleme projeleri olduğunu bildirdi. Dereci, şöyle dedi:"Yeniçağa sanayisi, gördüğüm kadarı ile özellikle TIR bakım-servis ve dorse imalatı konusunda büyük fabrika açmak için geniş imkanlara sahip, gelin en az 5 kişi olmak kaydı ile ortak şirket kurun ve sektörel büyük bir kuruluş haline gelin. Ayrıca, Yeniçağa, önemli bir sektör olan çiçeklik torf toprağı imalatı konusunda da önemli bir pazara sahip, fakat yine şirketleşme yok. Belediye başkanımızdan aldığım bilgiye göre, 15’in üzerinde torf imalatı yapan esnafımız var. Birleşin, büyük bir şirket kurup sektörde güç haline gelin, biz de size gerekli desteği sağlayalım. Bunlar, ülke çapında örneklerle mevcut. Sözlerimin sonunda buradan ilçe sanayi esnafımız başta olmak üzere, bu imkanlardan yararlanmak isteyen tüm esnaflarımıza projeleri hazırlama noktasında gerekli desteğin verilmesi ve yardımcı olunması konusunda söz veriyoruz.”