Ermenistan Merkez Seçim Komisyonu Hazırlıklarını Tamamlıyor

Ermenistan’ın Merkez Seçim Komisyonu, yaklaşan seçimler öncesi oy pusulalarının basımı ve kullanılacak mürekkebin kontrolü gibi hazırlıkları tamamlıyor.

Bagratyan Grant, Hayrikyan Paruyr, Raffi Ovanisyan, Andreas Ghukasyan, Arman Melikyan, Serj Sarkisyan, Setrakyan Vardan isimli başkan adaylarının alfabetik sıraya göre dizildiği oy pusulaları bugün basıldı. Komisyon, Ermenistan halkının Mayıs 2012 seçimlerinde kullanılan mürekkebin oy pusulalarından silindiği şikayetlerinde bulunması üzerine, mürekkep örneklerini inceleyerek, kalitesinde bir sorun olmadığını onayladı.

Seçimlerde kullanılacak mürekkebin kalitesiz olmasına ilişkin spekülasyonları azaltmak amacıyla halkın mürekkebi denemesine olanak tanındığını söyleyen Ermenistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Tigran Mukuçyan, “Mürekkepleri aynı İngiliz şirketten aldık çünkü bu tarz mürekkep üreten farklı bir şirket bilmiyoruz. Şirket, Ermenistan'ın Son 10 yıldır Şubat ayında yaşadığı hava koşulları da dahil olmak üzere her durumu göz önünde bulundurdu. Ermenistan'a 2200 şişe mürekkep ithal edildi. Her sandığa 1 şişe temin edilirken seyyar sandıklara 2 şişe dağıtılacak" şeklinde konuştu.

Ermenistan halkı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 41 seçim bölgesinde bulunan 1988 sandıkta oy kullanacak. Seçim kampanyası 21 Ocak’ta başlayacak ve 16 Şubat’ta Sona erecek.

Ermenistan’da 18 Şubatta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sabah 08.00’den akşam 20.00’ye kadar sürecek. Başkanlık seçimlerinin Sonuçları ise 25 Şubat tarihinde açıklanacak .
Kaynak: İHA