Chp Gaziantep Milletvekili Şeker Açıklaması

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep'teki bir fabrikada meydana gelen patlamaya ilişkin, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Şeker, yayımladığı başsağlığı mesajında, patlamanın ana nedeninin yeni montajı yapılan buhar kazanı olduğunu savundu.

Projelerde mimar ve mühendis odalarının denetiminin kaldırılmasının yanlış olduğunu ifade ettiklerini aktaran Şeker, şunları kaydetti:

''Bu tip fabrikalarda iş güvenliği uzmanı çalıştırmak yasal zorunluluktur. Ama maalesef iş güvenliği uzmanları sadece kağıt üzerinde var. Eğer bir yasa çıkarıyorsanız bunun denetimini de yapmanız gerekir. Denetimler gerektiği sıklıkta ve ciddiyette yapılsaydı, bu fabrikanın iş sağlığı ve güvenliği açısından Son derece zayıf olduğu ortaya çıkar, gereken tedbirler de alınırdı. Patlamada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.''

İşverenler tarafından karları yükseltmenin ve maliyetleri düşürmenin yeni aracı olarak Suriyeli sığınmacıların görüldüğünü iddia eden Şeker, Suriyeli sığınmacıların vasıflarına, tecrübelerine uygun işlerde, yasal koşullar yerine getirilerek çalıştırılmasına kimsenin itirazı olmayacağını ifade etti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA