Osmaniye’de Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Yapımına Başlandı

Osmaniye’de Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapımına başlandı.

Osmaniye’de Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Yapımına Başlandı
Yaverpaşa Mahallesi TOKİ konutları yakınındaki çöp döküm sahasının hemen alt tarafında bulunan alanda iş makineleri çalışmaya başladı.


Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği’nin bu dönemki yönetimi, önemli bir çalışmaya imza atarak Osmaniye’nin en önemli sorununa çözüm buluyor. Osmaniye Belediyesi ve Birlik Başkanı Kadir Kara, çalışmanın yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Katı Atık Bertaraf Tesisinin, özellikle Yaveriye TOKİ sakinlerinin merakla beklediği bir proje olduğunu ifade eden Başkan Kara, bu konunun aslında Osmaniye ilinin en büyük sorunu olduğunu söyledi.

Bu tesisin yapılması ile artık çöplerin gelişi güzel bir şekilde atılmayacağını dile getiren Başkan Kara, Osmaniye ilinin tamamının evsel atıkları burada ayrıştırılarak depolanacağını ve aynı zamanda bu atıklardan gübre yapılarak gelir elde edileceğini kaydetti.

Vatan Mahallesi Muhtarı Baki Bayram ise Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin mahalle sakinlerinin merakla beklediği bir çalışma olduğunu söyleyerek, çalışmalarından dolayı Başkan Kadir Kara’ya ve birlik üyelerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA