Meteorolojiden Soğuk Hava ve Kar Uyarısı

Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da, Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava ve kar yağışının etkili olacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 8.Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yarın öğle saatlerinde başlayacak kar yağışının tüm bölgeyi etkisi altına alacağı belirtildi.
Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Çarşamba, bölgemizde yer yer görülecek kar yağışıyla beraber bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor. Ayrıca rüzgarın kuzey yönlerden zaman zaman kuvvetli (özellikle Niğde ve Karapınar civarında) esmesi beklenmektedir. Perşembe günü bölgemiz genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının etkisini sürdürmesi bekleniyor. Halen mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığının Çarşamba ve Perşembe günleri bölgemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki 3 gün boyunca kuvvetli soğuk hava, kar yağışı, kuvvetli rüzgar, kuvvetli buzlanma ve don ile zirai don olayının neden olabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."
Kaynak: AA