Emniyet İle Vatandaş Kolkola

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Vatandaşla Birlikte Güvenlik Projeleri’ kapsamında yürütülen ilk çalışma olan ‘Vatandaşla Kolkola’ başladı.


Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ile vatandaşların birlikte hareket etmesi için “Vatandaşla Birlikte Güvenlik Projeleri’ başlığı altında çalışmalara başlanılmıştı. Bu çalışmaların ilki olan “Vatandaşla Kolkola” isimli çalışma kapsamında Toplum Destekli Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler 70 mahallede tek tek evleri, iş yerlerini dolaşarak güvenlik sorunlarını dinlemeye başladı.

Belediye, eğitim kurumları, sağlık kuruluşları, muhtarlar, site-apartman yönetici temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve meslek odalarının katıldığı “huzur toplantılarında” iletilen tüm güvenlik sorunları ve öneriler toparlayan ekipler konular hakkında çalışmalar başlatıyor.

Önerilerin yer aldığı, bilgiler ve ne tür çözüm faaliyetlerinin yapıldığı, bina sayısı, mekruh bina sayısı, iş yerlerinde bulunan kamera sayıları, mahallede meydana gelen olay, ihbarlar ve sayıları ile çözümleri bilgisayar programı içerisinde toplanmakta. Bu bilgisayar programı ile vatandaşların mahalle bazında ilettiği tüm sorunlar değerlendirilebilecek, bir nevi eski mahalle bekçileri gibi lokal olarak mahallelinin katılımıyla bire bir sorunları uygulayıcılar tarafından çözümlenebilecektir.
Kaynak: İHA