Büyükşehir Belediyesinde Karla Mücadele Çalışmaları

Eskişehir'de yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı sonrası oluşan buzlanmaya karşı Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını 24 saat esasına göre sürdürdüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, sürücüleri araçlarına kış lastiği takmaları gerektiği belirtilirken, vatandaşları da karlı havalarda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini konusunda uyardı.
Kentte etkili olan kar yağışı ve buna bağlı olarak meydana gelen buzlanma nedeniyle teyakkuz durumuna geçildiği belirtilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde karla mücadele çalışmalarını 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunan 20 metre ve daha geniş caddeler, otobüs ve tramvay güzergahlarında buzlanmayı önlemek için yoğun şekilde çalışan ekipler, özellikle ana arterlerde yaptığı tuzlama çalışmalarıyla kent içi ulaşımının aksamasını engelliyor.
Vatandaşlardan mecbur kalmadıkça karlı havalarda özel araçlarını kullanmamaları, buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmaları ve kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerektiği konusunda uyaran Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden araçlarına kış lastiği taktırmalarını ve araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiğini hatırlattı.
Kaynak: AA