Muhasebecilere E-fatura Semineri

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından ilçede faaliyette bulunan muhasebecilere e-fatura ve e-defter konularına seminer verildi.

KUTSO meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Datasoft Genel Müdürü Hasan Yener Kahraman, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren vergi mükelleflerinin e-fatura ve e-defter yükümlülüklerine gireceklerini, bu konuda muhasebeciler ve firmalara büyük yükümlülükler düştüğünü söyledi.

Bunların başında e-fatura geldiğini kaydeden Kahraman, bununla birlikte iş sağlığı, iş güvenliği, işletme kayıt belgeleri gibi ticari belgelerin de yer aldığını belirtti.

Entegratör İzibiz firmasından Mustafa Levent İzgi de e-fatura konusunda çeşitli tebliğler yapıldığını, herhangi bir işlem yapılacağında mutlaka tebliğlere uygun hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

E-fatura ve e-defter tutmanın bir çok konuda sağlayacağı kolaylıklar da olacağını anlatan İzgi, yapılacak uygulamaların hem mükellefler hem de işi takip edecek olan muhasebeciler adına faydalı olacağına inandıklarını bildirdi.
Kaynak: AA