Mehmet Akif Ersoy, Artvin'de Anıldı

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yılında Artvin'de anıldı.

Genç Memur-Sen Artvin İl Temsilciliği ve Artvin Gençlik Merkezi işbirliğinde, Artvin Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen anmaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, Memur-Sen Konfederasyonu Artvin İl Temsilcisi Fehmi Er, Genç Memur-Sen Artvin İl Temsilcisi Oğuzhan Sürücü çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Artvin İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Cömert'in Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programının açılışında konuşan Oğuzhan Sürücü, Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletinin varoluş mücadelesi verdiği bir dönemde,başta İstiklal Marşı olmak üzere yazdığı şiirlerle manevi bir mimar olarak milletin istiklal ve bağımsızlık inancını gözler önüne serdiğini dile getirdi.
Sürücü, "Türk milletinin asla esir edilemeyecek, manevi değerlere bağlı, özgürlük ve istikbal uğruna seve seve canını veren aziz bir millet olduğunun anlaşılması için Mehmet Akif Ersoy'un dizelerine bakmak yeterli olacaktır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 77. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Program, şiirler okunması sonrası Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Ayşegül Yetim'in, Mehmet Akif Ersoy'un kişiliğini anlatmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA