Bilecik İl Sağlık Müdürü Yılmaz Açıklaması

Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, "Hizmet kalitemizi daha da arttırmayı amaçlıyoruz. 112 Acil Servis vaka sayılarına baktığımızda, 2008-2009 yıllarına göre 2 kat arttığımızı görüyoruz. 2013 yılında yaklaşık olarak günlük vaka sayısı 18,51 civarında, yıllık 2013 yılında ise 6 bin 758 tane hastamıza hizmet götürmüşüz" dedi.

Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen basın mensuplarıyla tanışma toplantısında yaptığı konuşmada, 20 gün önce İl Sağlık Müdürü olarak göreve başladığını belirterek, Bilecik'te sağlık çalışanları ile basın mensuplarının, seviyeli ilişkiler kurmasının kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından gerekli olduğunu, il genelindeki tüm sağlık hizmetlerinin basın mensuplarıyla paylaşılması noktasında, bir bütün olarak hareket etmeye çalışacaklarını söyledi.

Sağlık sektörünün, diğer meslek gruplarından farklı ve daha hassas bir konu olduğunu anlatan Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren şube müdürlüklerini içeren bir sunum yaptı.
2013 yılı faaliyet raporlarına ilişkin çeşitli rakamlar veren Yılmaz, şöyle konuştu:
"Araştırma ve Bilgi Sistemleri olarak sağlık personeli haricinde, 885 kişiye hasta haklarıyla ilgili eğitim verilmiştir. İlimizde 8 adet fahri 112 istasyonumuz bulunmakta. İl genelinde 4 tanesi paletli jip olmak üzere 24 adet ambulansımız mevcut ve bakanlığımız yakında 6 tane daha ambulans gönderecektir. 2013 yılında istasyon başına düşen kişi sayısı, Türkiye genelinde 40 bin 594 iken, Bilecik'te 25 bin 525 kişi, ambulans başına düşen kişi sayısı ise Türkiye'de 22 bin 602 düşerken, Bilecik'te 15 bin 701 kişiye 1 ambulans düşmekte. Bu konuda da il olarak iyi durumdayız. Hizmet kalitemizi daha da arttırmayı amaçlıyoruz. 112 Acil Servis vaka sayılarına baktığımızda, 2008-2009 yıllarına göre 2 kat arttığımızı görüyoruz. 2013 yılında yaklaşık olarak günlük vaka sayısı 18,51 civarında, yıllık 2013 yılında ise 6 bin 758 tane hastamıza hizmet götürmüşüz. Ambulans ortalama ulaşım süresinde, il merkezinde 7,4 dakika, kırsalda ise 16,1 dakikadayız. Bakanlığımızın bize vermiş olduğu standartlarda ise il merkezinde 10 dakikanın altında, kırsalda da 30 dakikanın altında olmak zorundadır. Biz, bu standardın üzerindeyiz" diye konuştu
- Yılmaz'ın "Yeni yıl" mesajı
Millet ve sağlık çalışanları olarak bir yılı daha geride bırakırken, 2014 yılına umutla girdiklerini belirten Yılmaz, yeni yıl mesajında şunları kaydetti:
"Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakırken, millet ve sağlık çalışanları olarak 2014 yılına umutla girmekteyiz. Sevginin ve barışın hüküm sürdüğü, refah seviyemizin arttığı, bütün vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdüğü, geleceğe ışık saçan bir Bilecik görmek umuduyla, yeni yılın milletimize tüm insanlığa barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diler, çalışanlarımızın ve halkımızın yeni yılını kutlar saygı ve iyi dileklerimi sunarım."
Toplantıda, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevli şube müdürleri de hazır bulundu.
Kaynak: AA