Efkan Ala birilerini fena korkuttu
İçişleri Bakanı'nın Efkan Ala olmasına İngiliz basını, emniyetteki derin yapı ve CHP'den tepki geldi. İngiliz basını tavır koyarken işbirlikçileri de Ala'yı eleştiri yağmuruna tuttu.

İngilizler, dışarıdan atanan Ala'nın 'şahin' olduğunu ve bunun ülkede rahatsızlığa neden olacağını iddia etti. İngilizler'in gönderdiği mesaj, Türkiye'de de yankı buldu. Polisin içindeki derin yapı ve onun destekçileri gazeteciler, dün sosyal medyada Efkan Ala'ya tepki gösterdi. Ala'nın dışarıdan atanmasının büyük bir sorun olduğunu belirten gazeteciler, Emniyet'te gerekli değişiklikleri de hızla yapılacağı iddiasında bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Efkan Ala rahatsızlığını hemen dile getirdi. Kılıçdaroğlu, 'Efkan Ala, AK Parti'nin derin gücüdür. Şunu AK Parti milletvekillerinin kendilerine sormaları gerekiyor. Bu kadar, parlamenter içinde, İçişleri Bakanı olacak kimse yok mu? Başbakanlık müsteşarını yani dışarıdan birini oraya getiriyorsunuz?' dedi.
