Eski Mısır Başbakanı Kandil'in Gözaltına Alınması

Mısır'da darbenin ardından görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminin Başbakanı Hişam Kandil, cezaevine konuldu.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, gece Giza'da yakalandığı bildirilen Kandil, işlemlerinin ardından hakkındaki kesinleşmiş hapis kararı nedeniyle Kahire'nin güneyindeki Tura Hapishanesi'ne götürüldü. Kandil, Hapishane'nin "Mezraa eklentisi"ne konuldu.
İçişleri Bakanlığından daha önce yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, "hakkında kesinleşmiş 1 yıl hapis kararı bulunan" eski Başbakan Hişam Kandil ve beraberindeki kişilerin Sudan'a kaçma girişiminde bulundukları esnada dağlık bir bölgede yakaladığı iddia edilmişti.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkilileri ise Kandil ve İhvan yetkililerinden Ziya Ferhat ve Ahmed el-Bili'yle Giza'daki bir benzin istasyonunda gözaltına alındığını belirtmişti.
Devlete ait "Nil Pamuk Çırçır Şirketi" (NCGC) çalışanları hakkında "verilmiş kanuni hükmü" uygulamadığı iddiasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırılan Kandil, 3 Temmuz'daki askeri darbenin ardından istifasını meşru Cumhurbaşkanı Mursi'ye sunacağını belirtmişti.
Kaynak: AA