Alanya'da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, eğitim öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, personelin iş risklerini öğrenmesi amacıyla eğitim yaptıklarını kaydetti.

Personelin huzurlu şekilde çalışma hayatını sürdürmesine önem verdiklerini kaydeden Rüzgar, "Personelimizin iş hayatında kendisini geliştirmesini ve sağlıklı bir ortamda çalışmasını istiyoruz. İş hayatında en basit tedbirsizlikler bile büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Hiç kimse iş kazasına uğramak istemez. Bu yüzden çalışanlarımızın işlerini büyük bir dikkatle yapmasını istiyoruz" dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hakan Keskinkılıç ise iş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini söyledi.


Keskinkılıç, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun amacının, işyerlerinde iş güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek olduğunu kaydetti.

Keskinkılıç, "Yanında bir çalışanı bile olsa tüm işyerlerinin iş yeri risk değerlendirmelerini yaptırmış olması gerekiyor" diye konuştu.

İşyeri Hekimi Dr. Mehmet Gürocak da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışanlarına ilk yardımın önemini anlattı. Suni solunum, kalp krizi esnasında yapılması gerekenler ve kalp masajı, kene, böcek ısırmaları ve ilaç zehirlenmelerinde yapılması gerekenleri detaylı olarak anlatan Gürocak, ilk yardımın doğru yapılmasının hayat kurtaracağını vurguladı.
Kaynak: AA