Sakaryalı İş Adamları, Malili Heyeti Konuk Etti

19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü kapsamında Mali Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gelen iş adamları, Sakarya Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneğinin konuğu oldu.


Erenler ilçesindeki otelde konuk iş adamlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan SAGİAD Başkanı Vecdi Çelebi, Dünya Ticaret Köprüsü'nün tarım ve gıda sektörü ağırlıklı olduğunu belirterek, birbirinden farklı diller, dinler ve ırkların ortak dil olan ticaret ve ekonomide birleştiğini söyledi.

Türkiye'nin dünyanın önde gelen güçlerinden olduğuna dikkati çeken Çelebi, İstanbul'da düzenlenen zirveye 130 ülkeden bin 450 iş adamının katıldığını, 25 bin ikili iş görüşmesi yapıldığını anlattı.

Zirve kapsamındaki toplantılarda 40 milyar dolar civarında ticari gelir elde edildiğini kaydeden Çelebi, programa katılan yabancı firma temsilcilerinin Anadolu'nun çeşitli kentlerinde temaslarda bulunduğunu vurguladı.

Mali Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mohamadoun Cisse de davetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, ticaret bağlantılarını güçlendirmek ve sanayilerini geliştirmek için Türk iş adamlarıyla ticaret köprüsü faaliyetlerini sürdürmek istediklerini aktardı.

Heyet, daha sonra 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Başak Traktör Fabrikası'nı gezdi.

Kaynak: AA