Vali Savaş Spil Mahallesinde Vataşlarla Görüştü

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Mahallesinde bir kahvehanede halkla sohbet edip, Mahalle Muhtarı Nebi Güney’den mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Vali Savaş Spil Mahallesinde Vataşlarla Görüştü

Vali Abdurrahman Savaş'ın mahalle ziyaretine İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Müftüsü Sinan Cihan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Münin Osmanoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Spil Mahalle Muhtarı Nebi Güney ve mahalle halkı katıldı.

Vali Savaş sohbetin başında, Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde "İftar Vakti Kardeşlik Vakti" projesi kapsamında, hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan ayı içerisinde Spil Mahallesinde düzenlenen iftar yemeğine yoğun programından dolayı katılamadığını söyledi.

Vatandaşlarla çay içip sohbet eden Vali Savaş, “Proje kapsamında, hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan ayı boyunca devlet olarak, her akşam değişik mahallelerde vatandaşlarımızla aynı sofrada birlikte iftarımızı açtık. Devlet olarak her zaman halkımızın, vatandaşımızın yanındayız. İftar yemeğinde vatandaşlarımızla aynı sofrada oturmaktan, iftarı birlikte açmaktan mutluluk duydum. İftar yemeğinden sonra mahalle halkımızla sohbet ettik, varsa sorunlarını imkânlar doğrultusunda çözüm aradık." dedi.

Spil Mahallesine gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı mahalle halkı adına Vali Abdurrahman Savaş'a teşekkür eden Spil Mahalle Muhtarı Nebi Güney, "Bir Vali olarak ilgili daire müdürlerimizle birlikte mahallemizi ziyaret ettiniz, mahallemizi onurlandırdınız. Sorunlarımızla ilgilenip çözüm arıyorsunuz. Mahallemizde bir okul yok. Çocuklarımız Kuşlubahçe Mahallesinde bulunan Merkez Efendi İlköğretim Okulu’na yürüyerek gidiyorlar ve orada öğrenimlerini görüyorlar. Okulun ve eğitimin olmadığı bir toplumda cahillik olur, kötü yola sapma olur. Onun için mahallemize bir okul yapılmasını talep ediyoruz. Mahallemizin bazı sokaklarında aydınlatma yok veya yetersiz buraların aydınlatılmasını istiyoruz. Ayrıca mahallemizde bir kapalı düğün salonu bulunmamakta, yaz ve kış aylarında çok mağdur oluyoruz. Mahallemizde bulunan Camimizin boya badana ihtiyacı bulunmakta." diye konuştu.

Bazı mahalle halkı sakinleri, Vali Savaş’a, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım aldıklarını ve bu yardımların kesildiğini belirttiler. Vatandaşın ve muhtarın taleplerini dinleyen Vali Savaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nurettin Aytekin’e, en kısa zamanda caminin boya badana işlerinin yapılmasını söyledi.

Genel Sekreteri Nurettin Aytekin ise, “Elverişsiz hava şartlarından dolayı caminin dış boyasını havaların müsait olduğu zaman, iç boya ve badanasını hemen yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Daha önceden İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım aldıklarını, daha sonra da yardımlarının kesildiğini söyleyen mahalle halkına karşı açıklama yapan SYDV Müdürü Münin Osmanoğlu, "Aynı adreste, aynı çatı altında çocuğunuz herhangi bir sigortalı işte çalışıyor ise daha önceden aldığınız yardım sistem tarafından otomatikman kesilir. Ayrıca kişi başı aylık 243,43 liradan fazla geliri olanlar yardım alamazlar. Bu konulardan dolayı almış olduklarınız yardımlar kesilmiştir." şeklinde kaydetti.

Vatandaş 155 Polis İmdat telefona ihbarda bulundukları andan itibaren süratle Emniyet ekiplerini olay yerine yönlendirdiklerini belirten İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, "Mahalle halkının huzur ve güvende yaşaması için vatandaşımızın bütün ihbarlarını değerlendiriyoruz. Vatandaşımıza ihbarı yaparken sakin olmalılar. Olayın ne zaman, nerede, olduğunu net bir şekilde belirtirlerse, olayı müdahale etmemiz daha iyi sonuç verir” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, vatandaşın güvenliği için, suç ve suçluyu takip etmek adına, Manisa’nın bazı mahallelerine kamera koyacaklarını, ödeneğin hazır olduğunu, hangi mahalleye ve mahallenin neresine kamara koyacakları konusunda çalışmaları olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA