2. Resim Çalıştayı Sergisi Müze Çankaya’da

Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği 1. Resim Çalıştayı’nda ortaya çıkan tabloların ardından şimdi de 2. Çalıştay’daki tablolar, Müze Çankaya’da sergilenecek.

2. Resim Çalıştayı Sergisi Müze Çankaya’da

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin yanı sıra Galeri Boyut ile birlikte düzenlenen “Sanat Hayattır” temalı çalıştayın sergisi, 12 Kasım 2013 tarihinde açılacak. 3 Aralık 2013 tarihine kadar gezilebilecek olan sergide, doğa resimlerinin yanı sıra bayrak taşıyan insanlar, gaz maskeli insanlar, güvercin gibi özgürlük simgesi figürler de yer alacak.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gezi Parkı olaylarının çalıştayın bayram havası içinde geçmesine engel olduğunu belirterek, “Diliyorum ki önümüzdeki yıl çalıştay, resim bayramı şeklinde gerçekleşir” dedi.

Başkan Tanık, yeni hizmet binalarının hayalini kurdukları gibi sanat ortamına dönüşmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını vurgulayarak, “Bir önceki çalıştayda ortaya çıkan tabloların yanı sıra söz verdiğimiz gibi 2. Çalıştay’da ortaya çıkan tabloları da müzede sergileyeceğiz. Kent kültürünü yaratmakta önemli sorumluluklarımız olduğunu biliyor ve gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu

Çalıştay, Haziran 2013’de Sakarya Meydanı’nda vatandaşların tabloların oluşumunu izleyebildiği 30 ressamın katılımıyla gerçekleşmişti.
Kaynak: İHA