Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de çeşitli tören ve toplantılara katıldı.


Yazıcı, beraberindeki Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Rize Valiliği'ni ziyaret etti.

Bakan Yazıcı, burada düzenlenen törende, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü bünyesinde en çok istihdam oluşturan iş adamlarına, KOSGEB'in katkılarıyla girişimcilik sertifikası alanlara ve ASİSST Çağrı Merkezinde çalışacak görevlilere plaket ve sertifika verdi.

Yazıcı, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Karadeniz Üniversiteler Birliği arasında yapılan işbirliği protokolü dolayısıyla kentte bulunan yabancı konuklarla yemekte bir araya geldi.

Etkinlikte, işbirliği protokolüne katkı sağlayanlara AK Parti İstanbul Milletvekili ve Uluslararası Karadeniz Hazardenizi Dostluk ve İşbirliği Vakfı Başkanı İsmail Safi tarafından plaket verildi.

Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi senato salonunda düzenlenen mütevelli heyeti toplantısına da katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı İsmail Kahraman, toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, toplantıda üniversitenin sorunları ve beklentilerini ele alacaklarını belirterek, burs, lojman ve devam eden inşaatlarla ilgili kararları değerlendireceklerini kaydetti.

Toplantı, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Yazıcı'nın katılması planlanan gençlik merkezi açılış töreninin, program yoğunluğu nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Kaynak: AA