Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğü'nden Ekipman Denetimi

Kırklareli'ye bağlı Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri binaların yangınlardan korunma yönetmeliği doğrultusunda denetlemelere başladı.

Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğü'nden Ekipman Denetimi

İtfaiye Müdürü Mustafa Özarı eşliğinde yapılan denetimlerde, yangın tüpünün tarihi geçip geçmediği, yangın dolabı olup olmadığı, itfaiye aracının bölgede rahat hareket edip edemeyeceği, yangın söndürme cihazlarının TSE belgesi ve yeterli olup olmadığı gibi konular üzerinde duruluyor.

Yangında ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirten İtfaiye Müdürü Mustafa Özarı “ Yapacağımız denetimlerde akaryakıt istasyonları, ekmek fırınları, büfe, lokaller, kahvehaneler ve vatandaşların toplu bulunduğu yerleri ilk olarak kontrol ediyoruz. Daha sonra da denetimlerimizi apartmanlarda sürdüreceğiz. Apartmanların her katında en az 6 kg.’ lık bir adet yangın söndürücü tüpü bulunması gerekiyor. Yangın tüpünün sayısı işyerinin özelliğine göre artıyor. Binaların yangından koruma yönetmeliğine istinaden işyeri açılırken gerekli malzemeler bulunuyor. Ama daha sonra bu malzemeler ortadan kalkıyor. Bizde denetimlerimizi geriye dönük olarak yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA