Uluslararası Küreselleşme Sürecinde Din Eğitimi Sempozyumu
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, "Uluslararası Küreselleşme Sürecinde Din Eğitimi Sempozyumu" Eskişehir'de başladı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Avusturya İslam Din Dersi Öğretmenliği Yetiştirme Yüksek Okulu iş birliği ile İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Avusturya, Almanya, Azerbaycan, İran ve Türk dünyası ülkelerinden çok sayıda akademisyen ve din adamı katıldı.
ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen yaptığı açıklamada, programın küreselleşme getirilerinin olumsuz etkileri bakımından çok önemli olduğunu söyledi.
Bu olumsuz etkilerin giderilmesi konusunda yapılan etkinliğin yararlı olacağını ifade eden Gönen, "Bu tür sempozyumların, Müslüman Türk milletinin dünyaya barışçıl, yeni bir mesaj ulaştırması açısından önemli olacağını düşünüyorum" dedi.
Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve ESOGÜ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mizrap Polat da etkinlik hakkında bilgi vererek, "Amacımız, değişen dünya şartları içerisinde globaleşme çerçevesinde din eğitimini yeniden değerlendirmek, kapsamını tekrar tartışabilmek, yeni husustaki bilgileri konuşmak" ifadelerini kullandı.
Polat, program bitiminde sunulan bildirilerin Türkçe ve Almanca olarak iki dilde kitap haline getirileceğini sözlerine ekledi.
Etkinlik 9 oturum olarak gerçekleştirilecek ve "Evrensel Boyutuyla Sanat, Edebiyat ve Estetiğin Din Eğitimindeki Yeri", "Post Modernite ve Ahlak Eğitimi", "Müslüman Olmayan Azınlıklar ve Din Eğitimi", "Yaygın ve Örgün Din Eğitiminde Küresel Medya", "Din Eğitiminde Küresel İdeoloji ve Siyaset ve Kültür", "Çok Dinli ve Çok Kültürlü Toplumlarda Din ve Ahlak Eğitimi", "Evrensel Bağlamda Kur'an ve Sünnet Merkezli Din Eğitimi", "Din Eğitimi ve Kolektif Kimlik", "Din Eğitimi Bağlamında Küresel Sorunlar ve Çözüm Yolları", "Din Eğitimi ve Sanal Alem", "Farklı İslami Mezhep ve Yorumlar Bağlamında Din Eğitimi", "Ahlak ve Değerler Eğitiminin Evrensel Boyutu", "Küreselleşme Sürecinde Din Eğitiminde Gelenek ve Yenilik", "Din Dersinde Küresel Ölçekli Fobiler ve Önyargılar" başlıklı bildiriler sunulacak.
Sempozyum, 3 gün sürecek.