Başbakan Erdoğan'ın Fotoğrafına Dart Atma Davası

Samsun'da "4+4+4" eğitim sistemi protesto için hedef tahtasındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına dart attıkları iddiasıyla yargılanan iki üniversite öğrencisi, beraat etti.


Geçen yıl İlkadım ilçesi Ümraniye Sokak üzerinde arkadaşlarıyla toplanıp, "4+4+4" sistemini protesto eyleminde hedef tahtasındaki Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafına dart attıkları iddia edilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrenim gören Yıldırım Beyazıt ve Mert Deniz Özkaya'nın tutuksuz olarak yargılanmalarına Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşamada sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan Yıldırım Beyazıt suçsuz olduğunu belirterek, "Resmin bulunduğu darta atış yaptım. Bu eylemimi demokratik bir hak olarak yaptım ve protesto amacıyla gerçekleştirdim. Suç işleme kastım yoktur" diye kendini savundu.

Diğer sanık Mert Deniz Özkay da aynı ifadelerle kendi savundu.

Savunmaların ardından mahkeme hakimi, sanıklara yüklenen suçun yasada tanımlanan unsurları itibariyle oluşmadığı ve bu hali ile eylemin yasada suç olarak tanımlanmadığı anlaşılmakla CMK'nın 223/2-a maddesi gereğince sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

Kaynak: AA