Hayatlarında İlk Kez Sinemaya Gittiler

Kağızman ve Sarıkamış ilçelerinin köylerinde eğitim gören 182 öğrenci, Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Emniyetteyiz Projesi" kapsamında hayatlarında ilk defa sinemaya gitmenin mutluluğunu yaşadı.


Çocukların ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması ve toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin hayata geçirilmesi için uygulanan proje kapsamında il ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla hareket eden İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kağızman ve Sarıkamış'ın çeşitli köylerinde eğitim gören 182 öğrenciyi servis araçlarıyla Kars'a getirdi.

Burada çocuklarla sabah kahvaltısı yaparak öğle yemeği yiyen ekipler, öğrencileri Kars Şehir Sineması'na götürdü.

Hayatında ilk kez sinemaya giden öğrencilerden Mesut Daşdan, Kağızman Aras Anadolu Lisesi'nde eğitim gördüğünü ifade ederek, emniyetin yürüttüğü proje kapsamında arkadaşlarıyla birlikte sinemada film izlemeye geldiklerini söyledi.

Sinemanın ve izlediği filmin güzel olduğunu vurgulayan Daşdan, "Bundan önce de Kars gezimiz olmuştu. Kaleye çıkmıştık. Hayatımda ilk kez sinemaya geldim. Her şey çok güzel" dedi.

Öğrencilerden Hasan Erol da polis ağabeyleri sayesinde Kağızman'da sosyal projelerin yapıldığına dikkati çekerek, "Polis ağabeylerimiz sayesinde yeni arkadaşlar tanıdık. Sosyal aktivitelerimiz arttı. Bu ortamda kendimize yoldaş olacak arkadaşlar bulduk. Derslerimiz çok iyi gidiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA