Erciyes'te Pist Uzunluğu 100 Kilometreye Ulaştı

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes'te, Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında pist uzunluğu 100 kilometreyi buldu


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kayak sezonunun açılmasına az bir zaman kala çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Erciyes'i dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline getirecek yatırımlarına Tekir bölgesindeki mekanik tesisi de ekledi.

Bölgedeki pist alanını daraltan eski telesiyej kaldırılarak kayak alanı genişletilirken, daha uygun bir alana gondol adı verilen kabinli teleferik hattı yapıldı. Test seferleri yapılan hattın hizmete girmesiyle birlikte bu kış Tekir Bölgesi'ne gelen kayakseverler 10'ar kişilik gondollarla üst istasyonlara çıkabilecek.

Büyükşehir Belediyesinin master plan çerçevesinde yaptığı mekanik tesislerin sayısı Tekir bölgesine yapılanla birlikte 15'e yükseldi. Bin 650 metre uzunluğundaki bu hatla birlikte Erciyes'teki toplam mekanik tesis uzunluğu 25,5 kilometreyi, pist uzunluğu ise 100 kilometreyi aştı.

Kayakseverler, 100 kilometrelik pistte oluşturulan istasyonlarda dinlenerek kaymanın keyfini yaşayacak. Proje tamamlandığında ise pist uzunluğu 200 kilometreye çıkacak.

Kaynak: AA