Almanya'daki Nsu Davası

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren ve yakalanacağını anlayınca intihar ettiği iddia edilen terör örgütü NSU üyesi Uwe Böhnhardt'ın annesi Brigitte Böhnhardt, sanık Beate Zschaepe'nin intihar eden oğlunun ölümüyle ilgili haberi verdiği için kendisine minnettar olduğunu söyledi.


Münih Yüksek Eyalet Mahkemesindeki davanın 58. duruşmasında mahkeme heyetinin sorularını yanıtlayan 65 yaşındaki emekli öğretmen Brigitte Böhnhardt, baş sanık Zschaepe'nin oğlu Uwe Böhnhardt ile arkadaşı Uwe Mundlos'un intiharından sonra kendisini telefondan aradığını ve "titrek sesle" ölüm haberini verdiğini belirtti.

Zschaepe'nin kendisiyle konuşurken zorlandığını ifade eden Böhnhardt, daha sonra Zschaepe'ye dönerek, "Bunu yaptığın için teşekkür ederim" dedi.

Böhnhardt, oğlunun kız arkadaşı Beate Zschaepe'yi 1995 veya 1996 yılında evlerine getirdiğinde sevindiğini belirterek, "Onu çok sempatik buldum, çok kibar ve iyi biriydi" ifadelerini kullandı.

Zschaepe'nin olaydan bir gün sonra saat 07.00'da kendisini aradığını Brigitte Böhnhardt, polisten önce oğlunun ölüm haberini aldığı ifade ederek, "Baş sanık Zschaepe'ye intihar eden oğlumun ölümüyle ilgili haber verdiği için minnettarım" diye konuştu.

Zschaepe'nin telefonda aradığında polise teslim olacaklarını sandığını dile getiren Böhnhardt, ancak oğlunun intihar ettiği haberini verdiğini kaydetti.

Bu arada, Zschaepe'nin duruşma sırasında herhangi tepki vermediği sadece konuşulanları dinlediği görüldü.

Aşırı sağcılar Uwe Böhnhard, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe tarafından kurulduğu düşünülen terör örgütü NSU üyelerinin, 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürdüğü, 2 bombalı saldırı ve çok sayıda soygun gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Terör örgütü NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, bir banka soygunu sonrasında polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, zanlıların intihar ettikleri öne sürülmüştü. Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe tarafından havaya uçurulan hücre evinde bulunan belgelerde, terör örgütü hücresi ve eylemleri gün yüzüne çıkarılmıştı.

Üç kişilik NSU terör hücresinin hayattaki tek üyesi olan davanın tek sanığı Beate Zschaepe, yakalandığı günden bu yana "susma hakkını" kullanıyor.

Kaynak: AA