Avm'ye Karşı Direniş Çadırı

Antalya’da, mahallelerine AVM yapılmasını istemeyenler direniş çadırı kurdu.

Avm'ye Karşı Direniş Çadırı
AVM kararı geri çekilinceye kadar eylemin devam edeceği belirtildi. Parkta oynayan çocuklarda ‘AVM istemiyoruz’ sloganları attı.
Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi'nde 150 bin metrekare alana AVM yapılmak istenmesine tepki sürüyor.

AVM yapılmasına sabahleyin CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ve Arif Bulut’un tepki göstermesinin ardından bir tepki de mahalle halkından geldi.

Sivil eylemci olduklarını belirten mahalle sakinleri alanın ortasına dev bir kıl çadır kurdu. ‘ AVM’ye hayır kent direnişçileri’ pankartının asıldığı çadırda ayrıca, ‘AVM küçük esnafı yok eder’, ‘ Sermaye elini konukseverden çek’, ‘AVM’ye evet diyenler kent suçu işlemiş olur’, ‘ Direniş çadırı’ yazılı küçük pankartlar asıldı.

Sivil eylemcilerden Mehmet Tosun, bu alana AVM yapılmasını istemediklerini belirterek Antalya’da yeterince AVM olduğunu söyledi.

AVM’lerin kent dışına yapılması gerektiğini belirten Tosun, şöyle konuştu: “Şehir içine yapılan AVM’ler, trafiği etkiler, esnafı etkiler, bulunduğu yerinden huzurunu yok eder. Burası konut alanıydı. Biranda ticari alana çevrildi. AKP ve MHP’nin oylarıyla belediye meclisinden geçiyor. Buna 'hayır' diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanının bu kararı yeniden gözden geçirmesini ve bunu meclise geri iade etmesini istiyoruz.”
Olumlu bir karar çıkana kadar kurdukları siyah kıl çadırda direneceklerini kaydeden Tosun, “Burada direneceğiz. Bekleyeceğiz. Bu bir direniş çadırıdır. Karar geri alınana kadar bu çadır burada olacak” dedi.

Mahalle Muhtarı Hüseyin Tunç ise yeşil alan ve parklarına dokunulmamasını isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşın isteği budur. ‘Evet’ diyen meclis üyeleri bu kararı vatandaşa sormadı. Kimse bu mahallede AVM istemiyor. Sonuna kadar bu çadırda direneceğiz.”
Antalya’da bir katliam yapıldığını dile getiren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan da, kentin AVM’lere peşkeş çekildiğini ileri sürdü.

AVM’ler ile esnafın bitirildiğini ifade eden Erkan, şunları söyledi: “Burada yapılan proje ile belediyenin önemli bir alanı yabancı ülke vatandaşlarına peşkeş çekiliyor. AKP iktidarı, 1/20 binlik planı kendi başına yapabilme gücüne sahip ve şimdi de oyları ile meclisten karar çıktı. Bu kararın dönmesini bekliyorum. Muratpaşa’da AVM istemiyoruz. Esnaf bitti. Buraya AVM yapılırsa artık esnafın işi biter. Burada bir katliam yapılıyor. Bu katliamın önüne halkla beraber geçeceğiz. Tüm Muratpaşalıları bu eylem çadırına bekliyorum. Birlikte buraya AVM yaptırmayacağız.”
Parkta oynayan çocuklar ise ‘ AVM istemiyoruz’ sloganları attı.
Kaynak: İHA