Konak Belediye Başkanı Tartan, Spina Bfida Yöneticilerini Kabul Etti

Spina Bifida Derneği Konak Şubesi yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı ziyaret etti.

Konak Belediye Başkanı Tartan, Spina Bfida Yöneticilerini Kabul Etti

Sakat doğumları önlemek amacıyla çalışmalar yürütün Spina Bifida Derneği üyeleri ile bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,” Engelsiz bir yaşam için elimizden gelen her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız” dedi.

Dünyada on milyon kişinin üzerinde Spina Bifidalı hastanın bulunduğunu hatırlatan Başkan Tartan, İzmir kent merkezinde 2000 yılı içinde yaklaşık 37.000 doğumun dernek tarafından tek tek kaydedilmesinin bu hastalığa verilen önemi ortaya koyduğunu söyledi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sakat doğumları önlemek amacıyla Spina Bifida Derneği’nin başlattığı projelere tüm kurum ve kuruluşların destek vermesini istedi.

Sağlıklı nesiller için başlatılan projelere yürekten katıldıklarını belirten Başkan Tartan şunları söyledi:
“Çocukların gülen yüzlerini görebilmek ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamak için Belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak görevimiz. Spina Bifida Derneği’nin büyük emekle giriştiği bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyor ve herkesi sosyal sorumluluk bilinciyle göreve çağırıyoruz.”
SPİNA BFİDA NEDİR?
Spina bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Genel anlamda omurilik, sinirlerden meydana gelmiş kapalı bir tüptür. Bu sinirler kaslarınızdaki sinirlere beyninizden gelen emirleri ileterek kasların hareket etmesini sağlar. Aynı zamanda bu sinirler hissetmemizi de sağlar. Bebek, Spina Bifidalı doğmuşsa omurilik denen bu tüp kapanmamış demektir. Bu nedenle, omuriliği örten omurga ve deri de kapanmamış demektir. Sinirlerle beyin arasında düzgün bir bağlantı olmadığı zaman da, değişik derecelerde felçler (hareket etme ve hissetme kaybı veya yetersizliği) ortaya çıkar.
Kaynak: İHA