Yalova'da Öğrencilere 'Sağlık Okuryazarlığı' Dersi

Yalova'da, vatandaşların sağlıklarıyla ilgili doğru kararlar verebilmeleri için okullarda öğrencilere sağlık okuryazarlığı dersleri verilecek.


Sağlık Okuryazarlığı Protokolü, Yalova Valisi Esengül Civelek ile Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman tarafından imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törende, protokolle ilgili bilgi veren Civelek, şöyle konuştu:

"Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğinde öğrencilerimize yönelik sağlık okuryazarlığı eğitim programı gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek olan bu eğitim programında sağlıklı yaşam, sağlığın korunması, sağlık hizmetlerine erişim konusunda temel bilgiler yer alacaktır. Sağlıklı birey, sağlıklı toplum ve sağlıklı ülke geleceği açısından çok önemli bulduğum bu ders programının gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere başarılar diliyorum. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Protokolün Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Dedecan ise şunları kaydetti:

"Sağlık okuryazarlığı ile kişilerin doğru bilgi ve hizmete ulaşma becerilerini, bu hizmeti kullanabilme yeteneğini, sağlık hizmetleri talimatlarını doğru okuma ve anlamayı geliştirip destekleyerek, kaynakların doğru kullanılmasını, sağlık hizmetlerinde kalite koşullarının oluşturulmasını, bireyin kendi sağlığının ve toplum sağlığını üzerinde yetkin olmasının sağlanması isteniyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilki yapılması planlanan sağlık okuryazarlığı eğitim programının ileriki yıllarda okulların tüm sınıflarına yaygınlaştırılması, okullardan alınan olumlu geri bildirimlere göre Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile ülke geneline yaygınlaştırılması hedeflenmektedir."

Protokol kapsamında il ve ilçelerde 4,5 ve 9. sınıflara bir ders saati sağlık okuryazarlığı eğitimi verilecek. Program, Halk Sağlığı Müdürlüğü il eğitim ekibinde görev alan 33 eğitimci tarafından yürütülecek.

Kaynak: AA