Kültür ve Sanat Evine Dönüştürülen Kilisede Resim Sergisi

Uzunköprü Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, kültür ve sanat evine dönüştürülen Aziz İoannis Kilisesi'nde resim sergisi düzenledi.


Sergide, ressam Erol Yıldırım'ın eserleri sanatseverlerle buluştu.

Belediye Başkanı Enis İşbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür ve sanat evinin, restorasyonun tamamlanmasının ardından mayıs ayında hizmet vermeye başladığını söyledi.

Tarihi bir mirasa sahip çıkarak faaliyete geçirdiklerini belirten İşbilen, "Yunanistan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek için ortaya koyduğumuz bir projeydi. Amacına ulaştı. Uzunköprü'ye gelen giden birçok Yunanistanlı var. Bu tarihi binada ortaya koymak istediğimiz pozisyon bir kültür ve sanat evi olmasıydı" diye konuştu.

Uzunköprülü olup, ilçe dışında yaşayan ve büyük eserlere sahip sanatçıların olduğunu ifade eden İşbilen, sanatçıların kendileriyle iletişime geçerek çeşitli etkinlikler düzenlemek istediklerini söyediğini ifade etti.

Ressam Erol Yıldırım'ın sergisinde de düşüncelerini renklerle ortaya koyduğu eserlerin yer aldığını ifade eden İşbilen, "Gençlerimize ve vatandaşlarımıza sanatı sevdirmek yolunda attığımız adımlardan bir tanesi de buydu. Kültür sanat etkinlikleri devam edecek. Devam etmesi de yaptığımız işin doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

Sergi, 15 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kültür ve Sanat Evi, 11 Mayıs'ta, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Edirne Valisi Hasan Duruer ve davetlilerin katılımıyla açılmıştı.

Kaynak: AA