Burdur Esnaf Odaları Birliği Başkanlar Kurulu, Kemer'de Yapıldı

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı, Kemer'de yapıldı.


Burdur Esnaf Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan'ın başkalık yaptığı toplantıya, Birlik Genel Sekreteri Hüseyin Başıbüyük, Sicil Müdürü Mustafa Okan, ildeki 27 esnaf odasının başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve personeli katıldı.

Toplantıda, 6322 sayılı Kanun'daki vergi uygulamaları, basit usul vergilendirmeler, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin vergi muafiyetleri, genel kurul hazırlıkları, sicil uygulamalarındaki yeni düzenlemeler ve 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu görüşüldü.

Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkanlar Kurulu ve oda personeline, eğitim semineri ile değişen ve uygulanan yasaları, yönetmelikleri ve genelgeleri anlattıklarını söyledi.

Seminerde, gelecek dönem yapılacak plan ve projelerin gündemini hazırladıklarını belirten Kalkan, şöyle konuştu:

"Esnaf için 2014 yılı zorlu olacak ama zorluğu yenen de esnafın kendisidir. Çalışmalarımız, esnafımızın bu dönemleri kayıpsız geçmesi içindir. Artık teşkilatımız kurumsallaşmıştır. Bu kurumsal çerçeve içerisinde de herkes görevlerini yerine getirmektedir. Tabi ki esnafın imkanlarının ve çalışma sisteminin daha iyi olması bizim en büyük arzumuzdur."

Kaynak: AA