Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erkan Açıklaması

Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Arslan Erkan, yılın ilk 6 ayında birliğe bağlı sağlık kurumlarına 1 milyon 703 bin 913 kişinin başvurduğunu söyledi.

Arslan, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde düzenlediği basın toplantısında, birlik içinde yer alan personel, sağlık kurum ve kuruluşlarının sayısı ile yatırımlar hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Birliğe bağlı sağlık kurumlarında acil ve polikliniklere başvurular hakkında da bilgi veren Arslan, "6 ay içinde birliğe bağlı sağlık kurumlarına 1 milyon 703 bin 913 kişi başvurmuştur" dedi.

Arslan, şunları kaydetti:

"İl içi teşhislerde birinci sırada 'myokard enfarktüsü ',ikici sırada trafik kazaları, üçüncü sırada 'serebrovasküler' hastalıklar, dördüncü sırada yeni doğan ve çocuk hastalıkları, beşinci sırada ise infeksiyon hastalıkları var. İl dışına en çok sevki yapılan teşhislere baktığımız da ise birinci sırada riskli gebelikler, ikinci sırada psikotik bozukluklar, üçüncü sırada 'myokard enfarktüsü ',dördüncü sırada kafa kırıkları ve komplike kırıklar, beşinci sırada ise şiddetli abdominal ve pekvik ağrı yer alıyor."

Kaynak: AA