Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç'ün Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Batı, kendi hesapları çerçevesinde bir tarafta kapitalizmi, diğer tarafta komünizmi ve onun temsilcisi Rusya ve Çin'i kullanarak, Suriye'de bir tahterevalli oyununa girmiştir. Bu noktada Türkiye'nin başının belaya girmesi konusunda ciddi adımlar atılmaktadır" dedi.

Tongüç, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin varlığını bütün olarak devam ettiremeyeceğinin ortaya çıktığını savundu.

Musul ve Kerkük petrollerinin Akdeniz üzerinden pazarlanması sonucunda bölgeye önemli miktarda para girişi olacağına dikkati çeken Tongüç, şöyle konuştu:

"Bu ne demek? Bölgeye girecek ekonomik güç, İran ve Türkiye'yi de etkileyecek ciddi birtakım gelişmeleri bağrında taşımaktadır. Onun için Türkiye'nin çok dikkatli olma mecburiyeti vardır. Batı, kendi hesapları çerçevesinde bir tarafta kapitalizmi, diğer tarafta komünizmi ve onun temsilcisi Rusya ve Çin'i kullanarak, Suriye'de bir tahterevalli oyununa girmiştir. Bu noktada Türkiye'nin başının belaya girmesi konusunda ciddi adımlar atılmaktadır."

Tongüç, geçen yıl 27 Haziran'da Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan savaş oyununun basına yansıdığını hatırlatarak, "Oyunun sonundaki hadiseler, Türkiye'nin sanki o paralede gelişmelerle karşı karşıya olduğu izlenimini vermektedir" diye konuştu.

- "Göçler Anadolu'yu boşaltmaktadır"

Dış politikada fevkalade kritik duruma girildiğini öne süren Tongüç, Türkiye'nin yarın savaşa girmesini hiç kimsenin engelleyemeyeceğini savundu.

Türkiye'nin yıllık 53 katrilyon lirasını yani 529 ton saf altınını faizcilerin cebine aktardığını öne süren Tongüç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarım çökertilmiştir, hayvancılık bitirilmiştir. İşsizlik almış başını gitmiştir. Bugün Kastamonu'nun belki birkaç kat nüfus büyüklüğü belki İstanbul'a yerleşmiştir. Bu göçler Anadolu'yu boşaltmaktadır. Yabancılara toprak satışı adı altında yapılan çalışmalar, kentsel dönüşüm, riskli alanlar ve 2B arazileri çerçevesinde yapılan çalışmalar, toprakların elden çıkmasına sebebiyet vermiştir."

Kaynak: AA