İnegöl Belediyesi'nin Kışlık Kömür Dağıtımı Başladı

İnegöl Belediyesi fakirlere kömür yardımı yapıyor.

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi tarafından yoksul ve dar gelirli ailelere yakacak yardımlarına başladıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, bin 200 aileye 600 ton kömür dağıtılacağını belirtti.

Şahin, halkıyla bütünleşmiş bir belediyenin vatandaşlarının iyi ve kötü günlerinde hep yanında olduğunu ifade ederek, "İnegöl bütünleşmeye önem veriyor ve bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. İnegöl Belediyesi olarak yardımlarımızı Umuteli Sosyal Yardım Merkezi'miz vasıtasıyla yapıyoruz. Havaların soğumaya başladığı şu günlerde kömür dağıtımına başladık. Umuteli bünyesinde gıda ve giyim bankası ve diğer yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bunların yanında her yıl olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi ailelerimize yakacak yardımı yapıyoruz" dedi.

Bin 200 vatandaşa yakacak yardımlarının eylül ayı başı itibari ile dağıtılmaya başlandığını ifade eden Şahin, "Dağıtılmakta olan kömürlerimizin tamamı ithaldir. Yakacak yardımlarımız aynı zamanda Çevre İl Müdürlüğü gibi ilgili kurumlardan onaylıdır. İthal kömür yardımlarımız İnegöl merkezinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerimize verilecek. İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine yarımşar ton kömür bırakılacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA