Burhaniye’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanırken, 500 kişiye de etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Koca Cami’de düzenlenen mevlidin ardından dualar yapıldı ve geçmiş yıllarda emekli olan 15 imama hediyeler verildi.

Müftülüğün öncülüğünde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamalarında coşku yaşandı. Koca Cami’de emekli imamlarla beraber mevlitler okundu ve dualar yapıldı. Törenin ardından emekli imamlara kalem hediye edildi. Kılınan öğlen namazının ardın da 500 kişiye etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Haftayı coşkulu bir şekilde kutlayacaklarını anlatan Müftü Vekili Bünyamin Aköz, “Camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle emekli imamlarla beraber olduk. Mevlit okuduk. Pilav hayrı yapıldı. Akşam da Prof. Dr. Nevzat Aşık hocamız Cami, Kadın ve Aile konulu konferans verecek. Haftayı coşkulu bir şekilde kutlamak için çalışıyoruz” dedi.

Emekli imam Mustafa Demir de, “Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle bir araya geldik. Yılda bir gün de olsa biz emeklileri bir araya getiren arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın tüm din görevlilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Koca cami müezzini İsmail Baydemir de, “Her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyoruz. Emeklilerle de bir araya geliyoruz. Emekli arkadaşlar için hediyeler hazırlıyoruz. Haftayı coşkulu bir şekilde kutlamak için elbirliğiyle çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA