Eskişehir'de 'Nöbetçi Eczane Sayısı Arttırılsın' Talebi

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Saymanı Yusuf Önder, Eskişehir'de nöbetçi eczane sayısının nüfusa orantılı olarak artırılması gerektiğini söyledi.


Önder, TÜKDES Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'deki tüketicilerin kurban bayramında nöbetçi eczane konusunda mağdur olduklarını öne sürdü.

Bayram süresince yaklaşık 800 bin nüfuslu Eskişehir'de günde 4-5 eczanenin nöbetçi olduğunu ifade eden belirten Önder, şöyle konuştu:

"Nöbetçi eczanelerde kuyruklar sokaklara taştı. Tüketiciler niye bu sıkıntıları çekmek zoruna olduklarını merak ediyor. Nöbetçi eczane sayısı nüfusla

orantılı olarak artırılmalıdır. Eskişehir'de 200 bin tüketiciye bir nöbetçi eczane düşüyor. Oysa, Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkındaki Yönetmelik'te 'Nöbetçi Eczanelerin Çalışma Düzeni', madde 29'da 'Eczanelerin bulundukları yerlerin özellikleri göz önüne alınarak, nöbet tutulacak günler ve çalışma saatleri, kaç adet eczanenin nöbetçi kalacağı, bölge eczacı odası veya temsilcisi tarafından belirlenir ve bir nöbet listesi hazırlanır. Bu listeler İl Sağlık Müdürlüğü veya görevli yetkililerin kabul ve onayı ile uygulamaya konulur' denilmektedir. Nöbetçi eczaneler Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerimizde dengeli olarak dağıtılmalıdır. Kamu otoritesi nöbetçi eczane listelerini onaylarken, düzenleme ve kontrol görevini itina ile yerine getirmeli, tüketicilerin ilaca kolay ulaşımını sağlayacak tedbirleri almalıdır."

Kaynak: AA