Yeni Sanat Sezonu 5 Ekim’de Açılıyor

Binlerce seyirciyi tiyatronun farklı örnekleriyle buluşturan Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu çoğu ilk kez sahnelenecek yeni oyunlarıyla yeni sanat sezonunu 5 Ekim’de açıyor.

Yeni Sanat Sezonu 5 Ekim’de Açılıyor
Mehmet Akif Ersoy’dan, Necip Fazıl Kısakürek’e, Reşat Nuri Güntekin’den, Ahmet Vefik Paşa’ya çok sayıda yerli eserle 7’den 70’e herkesi salona çekecek Kent Tiyatrosu, devlet adamlığının yanı sıra çevirmen ve oyun yazarlığıyla da bilinen Ahmet Vefik Paşa’nın "Hastalık Hastası” oyunu ile perdeyi açıyor. Türk Tiyatrosu’na yeni yetenekler kazandırdıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Tiyatroya meraklı öğrencilere ilk sahne deneyimi imkânı sağlıyoruz. Burada başlayan sanat aşkı gelecekte belki de öğrencilerin mesleği olacak” dedi.

Akgül ayrıca sanata ve sanatçıya değer veren bir ilçe olarak yılın her dönemi kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

TİYATROSEVERLER KENT TİYATROSU’NA
Hastalık ve ölüm kuşkusu ile çevresindekileri ve kendi yaşamını kabusa çeviren bir insanın düştüğü gülünç durumu konu alan oyun, seyirci karşısında ilk sınavını verecek. Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu Yönetmeni Kenan Olpak yönetiminde 20 kişilik oyuncu kadrosu ile oynanacak oyun, bir tiyatro klasiğini daha seyirciyle buluşturacak. Hem yerli hem de tarihi eserlerle binlerce seyirciyi tiyatronun etkileyici atmosferiyle buluşturacaklarını kaydeden Olpak, oyunların Ekim ayından itibaren her Cumartesi saat 15.00’te sahneleneceğini söyledi.

Kent Tiyatrosu bu sezon altı oyunla Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.
Kaynak: İHA