1. Ünikop Spor Oyunları

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin düzenlediği "1.ÜNİKOP Spor Oyunları", Selçuk Üniversitesi kampüsündeki açılış müsabakalarıyla başladı.


Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve Aksaray Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin katıldığı spor oyunları, 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki düzenlenen programla başladı.

İki gün sürecek spor oyunlarında, futbol ve voleybol branşlarında müsabakalar yapılacak.

SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, açılışta yaptığı konuşmada, bu organizasyonun sadece görsel bir aktiviteden ibaret olmadığını söyledi.

ÜNİKOP'un çatısı altında 7 üniversitenin birlikte bir güç olduğunu, bu organizasyonun da bu gücü gösterdiğini ifade eden Özcan, "Bu ilk organizasyonun, üniversitemizde gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyuz. Bu gururu yaşatan Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e ve ÜNİKOP'un değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

SÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü ve ÜNİKOP Organizasyon Komite Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Çifti de ÜNİKOP'un, 7 üniversitenin bir araya gelerek kurduğu üniversiteler arası bir kurul olduğunu belirtti.

Üniversite denildiğinde gençliğin akla geldiğini aktaran Çiftçi, bölge üniversitelerindeki öğrencilerin buluşması için spor oyunlarını organize ettiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Çiftçi, müsabakalara katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak: AA