Adana Osb Muhasebe Kayıtlarına İnceleme

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, muhasebe kayıtlarında bazı eski personel tarafından yasalara aykırı işlemler yapıldığının tespit edilmesi üzerine tahkikat başlatıldığını bildirdi.


Hacı Sabancı OSB yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamada, yönetim kurulunun muhasebe kayıtlarında yaptığı incelemelerde, bazı uyumsuzluklar tespit edildiği ve bunun üzerine alınan karar gereği hukuk müşavirliği ile yeminli mali müşavirliğin detaylı araştırma ve inceleme yapmak üzere görevlendirildiği belirtildi.

Hukuk müşavirliği ve yeminli mali müşavirliğin yaptığı araştırma ve inceleme neticesinde, muhasebe kayıtlarında bazı eski personel tarafından yasalara aykırı işlemler yapıldığının tespit edildiği yönünde rapor düzenlendiği kaydedilen açıklanmada, şu ifadelere yer verildi:

"Gerek hukuk müşavirliği gerekse de yeminli mali müşavirliği tarafından sunulan raporlar neticesinde, yönetim kurulu vakit kaybetmeksizin ilgili kişiler hakkında yasal yollara başvurmuştur. Adli mercilere yapmış olduğumuz başvurular henüz sonuçlanmamış olup tahkikat işlemleri devam etmektedir. Tahkikat süreciyle ilgili olarak gerek yönetim kurulumuz gerekse de hukuk müşavirliğimiz gerekli hassasiyeti göstermektedir ve gösterecektir. Şunu da önemle belirtmek isteriz ki, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi adına yönetim kurulumuz, gerek katılımcıların, gerekse de kamunun menfaatini gözeterek hareket etmekte, bu bağlamda adaletin yerini bulması ve bölge müdürlüğümüzün, dolayısıyla katılımcılarımız ile kamunun zarar görmemesi için gerekli bütün sorumluluklarını yerine getirmektedir."

Kaynak: AA