(özel Haber) 2 Yılda Amansız 4 Hastalığa Yakalandı

Adana'da 2 yıl önce şiddetli ayak ağrıları şikayetiyle hastaneye giden 2 çocuk annesi bir kadın önce kas hastalığı, ardından çölyak, daha sonra ise his kaybı, son olarak da lösemi hastalığına yakalandı.


Muazzez Abacıoğlu (49) bundan 20 yıl önce kaynakçılık yapan İbrahim Abacıoğlu (50) ile görücü usulü ile evlendi.

Abacıoğlu çiftinin bir erkek bir de kız çocukları oldu. Abacıoğlu zaman zaman işsiz kaldığı için aile Yeşiloba Mahallesi'nde doğru düzgün çatısı bile olmayan bazı pencereleri muşamba ile kaplı evde oturmaya başladı.

Çift 2 yıla kadar yağmur yağdığında çatısı akan bu evde mutlu bir şekilde yaşarken Muazzez Abacıoğlu'nun şiddetli ayak ağrısı başladı.

Abacıoğlu'nun gittiği hastanelerde teşhis konulamadı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen Abacıoğlu'na kas hastalığı teşhisi kondu. Tedavi olmaya başlayan Abacıoğlu bu kez de ishal oldu. Ancak ishali aradan 6 ay geçmesine rağmen bir türlü durmadı. Bunun üzerine üniversitede yapılan tetkiklerden Abacıoğlu'nun çölyak hastalığına yakalandığı yani tahıl ürünlerine karşı alerjisi olduğu belirlendi. Bu süreden sonra tahıl ürünleri yemesi yasaklandı. Çölyak tedavisine de başlanan Abacıoğlu'nda bu kez de his kaybı başladı.

Abacıoğlu hiçbir şeyi hissetmemeye başladı.

Yediği yemekten bile tat alamıyordu. Abacıoğlu'nun her yeni hastalıkta diğerini unutup yeni hastalığına çare bulmaya çalışırken bu kez de belinden alınan bir sıvıdan lösemi olduğu ortaya çıktı. Kanser olduğu ortaya çıkınca kemoterapi tedavisine başlanan Abacıoğlu artık ayağa bile kalkamıyor. Ayağa kalktığı zaman hemen baygınlık geçiren Abacıoğlu'na komşuları ve iki çocuğu bakıyor.

2 yılda amansız 4 hastalığa yakalandığını anlatan Abacıoğlu, "Kocam iş bulursa çalışıyor. Maddi gücümüz iyi değil. Devletten 5 kuruş yardım almıyoruz. Oturduğumuz evin damı kışın akıyor. Artık ben çocuklarıma bakamıyorum onlar bana bakıyor. Komşularım bana bakıyor. Annemin yanına götürüyorlar onlar bana bakıyor. Genç yaşta böyle yatağa düşmek benim çok zoruma gidiyor. Ama elden bir şey gelmiyor" diye gözyaşlarına boğuldu.
Kaynak: İHA