Şanlıurfa Piazza, 8 Günde 880 Bin Ziyaretçi Ağırladı
Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, 10 Ekim 2013 Perşembe günü kapılarını halka açan Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin 8 günde 880 bin kişiyi konuk ettiğini bildirdi.
Dünyanın modasını, lezzetlerini ve eğlencesini Şanlıurfa halkının ayağına getiren Şanlıurfa Piazza’nın giriş sayılarında kendi alanında bir rekor gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bu yatırım artık bizden çıktı, Şanlıurfa halkının oldu. Bu değerli insanlar da kendilerine emanet edilen yatırıma sahip çıktı” dedi.
Günel, alışveriş, eğlence ve sosyal yaşamın bir arada sunulduğu kentin en büyük AVM’si Şanlıurfa Piazza’nın inşaatının 12 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını anımsatarak, “Şanlıurfa’da olmaktan çok mutluyuz. İlk 8 gündeki giriş sayılarından ise bu yörenin halkının da bizim burada bulunmamızdan mutlu olduğunu anlıyoruz” dedi.
Genel Müdür Günel, Şanlıurfa’nın 12 bin yıllık tarihi geçmişinin izlerini taşıyan kent dokusu, açık hava müzesini andıran değerleri, bereket sembolü Harran Ovası, ünü dünyaya yayılan Balıklıgöl’ü ve daha birçok özellikleriyle Türkiye’nin güzide kentlerinden birisi olduğunu vurguladı. Günel, “Peygamberler şehri” Şanlıurfa’nın bölgelerine yapılan yatırımın değerini bildiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Daha önce açıkladığımız gibi alışveriş merkezimizi açtığımız 10 Ekim 2013 günü 113 bin kişiyi konuk ettik. Bize en fazla yöneltilen soru ise bu yoğunluğun mağazaların cirolarına yansıyıp yansımadığı yönünde oluyor. Elbette alınan ciroların sevindirici olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Toplam 242 milyon TL tutarındaki bu yatırım, sadece bu kentin ekonomisine değil Türkiye ekonomisine de katkı sunuyor. Bu yatırım ayrıca kente yapılacak başka yatırımlar için de model teşkil ediyor, yol gösterici oluyor.”
ÇEVRECİ AVM
Günel, Piazza’nın, gün ışığının AVM içine yansıdığı sağlıklı ortamı, ferah ve geniş koridorları ve birbirinden seçkin mağazalarıyla halkın bir alışveriş merkezinden beklentilerine fazlasıyla cevap verdiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Buraya sadece alışveriş merkezi diyemeyiz. Burası bir yaşam merkezidir, buluşma noktasıdır. Biz burada alışveriş, eğlence ve damak tadı adına ziyaretçilerimizi geniş bir yelpaze ile karşılıyoruz. Böylece onlara seçme hakkı tanıyoruz. Burada, farklı markalar, farklı fiyatlar, her bütçeye uygun alışveriş imkânının yanı sıra eğlence de var. Burada insanlar farklı alternatifler sayesinde seçici olmayı da öğreniyor. Herkesin aradığı her şeyi en geniş seçeneklerle bulabildiği Şanlıurfa Piazza’ya bu yoğun ilgiden halkın böyle bir yatırımı özlemle beklediği sonucuna varıyoruz.”
Günel, ziyaretçilerinin önemli bir bölümünün anne-baba ve çocuklarından oluştuğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Çocuklar burada anne ve babalarıyla birlikte vakit geçirmekten, anne ve babaları ise onlarla rahatça, güven içinde nezih bir ortamda eğlenmekten mutlu görünüyor. Dışarıda hava ne olursa olsun içeride sağlıklı ve mevsim normalleri düzeyinde tutulan ısı ortamı var. Seçkin mağazalarda alışveriş imkânı bulan, fast food katındaki lezzet köşelerinde mutlaka kendi damak tatlarına uygun bir şeyler bulabilen ziyaretçilerimizin AVM içinde geçirdikleri sürenin de uzun olduğunu görüyoruz. Yani, kişiler gelip alışverişlerini yapıp çıkmıyorlar, burada yaşıyorlar, eğleniyorlar, eş, dost ve akrabalarıyla buluşmalarını, hoş sohbetlerini burada yapıyorlar.”
Alışveriş merkezinde bir fabrikadan fazla işçi çalıştığını vurgulayan Günel, “Direkt olarak 2 bin çalışan demek 4 kişilik aileleriyle dikkate alındığında 8 bin kişi demek. Ama Şanlıurfa’nın geniş aile yapısını dikkate alırsak bir çalışanın 4 değil, 8-10’la çarpılması gerekir ki bu da 16 bin ya da 20 bin kişiyi ifade eder” dedi.
Günel, kurdukları alışveriş merkezlerinin, halkın alışveriş yapacağı mekanlar olmasının ötesinde çeşitli sosyal aktiviteler ve sosyal sorumluluk projeleriyle çevrelerindeki toplulukla sosyokültürel açıdan uyumlu bir etkileşime girmesini hedeflediklerini ifade etti.
NAKIŞ NAKIŞ URFA
Günel, alışveriş merkezinin mimari özelliklerine de dikkati çekerek, “Tarihi Urfa evlerinin kapılarında kullanılan renkler AVM içerisindeki kolonlar da ‘taç’ şeklinde kullanıldı. Urfa'ya özgü taş evlerden esinlenilerek AVM içerisinde taş kaplama ‘cepheler’ oluşturuldu. İç mimari tasarımların tamamı kent ve bölge dokusuna uygun şekilde ilk defa Urfa Piazza’da gerçekleştirildi” diye konuştu.
Urfa Piazza’nın, tarihi İpekyolu üzerinde bulunduğuna dikkati çeken Günel, bu nedenle mimarinin bir ''tarihi ticaret merkezinden" esinlenerek tasarlandığını, AVM genelinde de bunun vurgulandığını ifade etti.