Chp İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen programda milletvekilleri ile partililer bayramlaştı.


Programda CHP Eskişehir milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, İl Başkanı Nihat Çuhadar ile çok sayıda partili bayramlaştı.

Batum, bayramlaşmanın ardından yaptığı konuşmada, yargının düzeltilmesi, uzun tutuklulukları önlenmesi için hükumetin kendilerini 5 yıldır oyaladığını savunarak, şöyle konuştu:

"Bekir Bozdağ, tutuklular için 'tutukluluk 5 yıl beş yıl yetmez, 10 yıl olsun' diye kanun teklifi verdi. Ben bunu buldum ve çıkardım. Bizim grup başkan vekilimiz Akif Hamzaçebi, 'hocam uydurdun mu ben bulamadım' dedi.

Kendi arkadaşına güvenmeyen tek partiyiz herhalde, 'kardeşim şu sayfayı aç bak' dedim. Aynı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi tutuklulukları 10 yıl olmasını fazla bulunca televizyonlara çıkıp, 'çok iyi oldu, 10 yıl tutukluluk mu olur' dedi.

Ertesin gün basında 'ne insancıl adam, daha böyle bakan gelmedi dünyaya' diye bütün gazetelerde okudunuz. Biz pakete demokratikleşmeye karşı değiliz."

Milletvekili Kurt ise bayramın dinen ve geleneklere göre birlikte kutlanılması gerektiğini belirterek, "Kırgınlıklar, küskünlükler ortadan kalkacak, tam da bizim seçim öncesi aradığımız ortam. Birinci derece yerel seçim havası esmeye başladı.

Türkiye'de AKP iktidarının gönderilmesi için ne yapılacaksa yerel seçimlerde yapacağız, bunu da biz yapacağız" dedi.

Kaynak: AA