Özbekistan'da '9. Uluslararası Pamuk Fuarı Başladı'

Uluslararası Pamuk Fuarı Özbekistan'da başladı.


Başbakan Şevket Mirziyayev, Uzexpocenter'daki bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen fuarın açılışında, pamuk işleme ve tekstil üretim tesislerinin modernizasyonuna önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, bunun Özbek pamuğunun uluslararası pamuk piyasasındaki yerini sağlamlaştırmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Ülkede 300'den fazla işletmenin faaliyet gösterdiği tekstil sektörüyle 400 bin ton pamuğun işlenebildiğini ifade eden Mirziyayev, 2016 yılına gelindiğinde ülke genelinde pamuğun yüzde 80-90'ının makine ile toplanmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Mirziyayev, hükümetin ekonominin çeşitlendirilmesine önem verdiğine işaret ederek, bu çerçevede son 6 yılda Özbekistan ekonomisinin yüzde 8 civarında büyüme gösterdiğini bildirdi.

Açılışın ardından düzenlenen "Dünya Pamuk Piyasası ve Özbek Pamuğu" konulu konferansta, dünya pamuk piyasası ve perspektifleri ile Çin, Bangladeş ve Hindistan gibi Özbek pamuğunun önemli alıcı ülkelerinin pamuk piyasası detaylı olarak ele alındı.

Özbekistan hükümeti, Uluslararası Pamuk Kurumu ve "Cotton Outlook" dergisi tarafından organize edilen fuara 40'a yakın ülkeden pamuk ticareti ve işlemesi yapan binden fazla şirket katılıyor.

Kaynak: AA